L'Associació d'Afectats 1-O denuncia les vulneracions d'Espanya a les Nacions Unides

Novetats
20/7/19
Redacció
551
0

L'Associació d'Afectats 1-O va presentar abans del 18 de juliol a l'Alt Comissionat de l'ONU pels Drets Humans l'informe sobre les vulneracions d'Espanya per a l'Examen Periòdic Universal (EPU). Un examen que passen els estats de l'ONU cada cinc anys i que a l’estat espanyol li toca de sotmetre-s’hi el gener del 2020.

Concretament, l'informe de l'associació se centra en les vulneracions durant el referèndum del primer d'octubre del 2017, amb diversos apartats que inclouen acusacions de vulneracions sobre tractes inhumans, degradants i inclús tortura contra la població civil, en la seva dimensió tant individual com col·lectiva.

L'informe compta amb el testimoni directe de vint-i-cinc persones, on han relatat la seva experiència aquell dia i les vulneracions que van patir i que inclou diversos testimonis sobre les diferents accions portades a terme per la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

L'Associació d'Afectats 1-O continuarà treballant pels nostres objectius, com són la defensa dels drets fonamentals i la d'exigir responsabilitats polítiques, després d’una actuació violenta contra els ciutadans a desenes de municipis.

 

Declaren els afectats de Dosrius i Canyamars en el judici contra el procés

Novetats
7/5/19
Redacció
75
0

Aquests dies membres de l'Associació d'Afectats han pogut donar el seu testimoni en el judici que actualment s'està celebrant al Tribunal Suprem contra els presos polítics i la resta d'encausats. Concretament, cinc representants de Dosrius i Canyamars, quatre dels quals (Ferran, Virgínia, Pere i Carme) són membres actius de l'associació. La declaració ja ha servit per a explicar els fets del que van succeir en diferents localitats d'arreu de Catalunya i donar a conèixer què va passar. Esperem que també serveixi per a demostrar que el Primer d'Octubre va ser una jornada de defensa dels nostres drets, d'autodeterminació i festiva fins a la intervenció de la policia espanyola.

Moltes gràcies a tots els testimonis i cotinuem.

En solidaritat amb les 'Madres contra la represión'

Novetats
17/3/19
Redacció
107
0

Des de l'Associació d'Afectats 1-O només podem congratular a tots els participants per l'èxit de la manifestació del 16 de març a Madrid. A més, fem una menció especial a les 'Madres contra la represión', de Madrid, sorgides en un primer cas per l'empresonament d'Alfonso 'Alfon' Fernández. Perquè no volem la repressió ni aquí ni enlloc.

Aquí trobareu l'enllaç a la seva pàgina.

Es presenta l'informe "Espanya - Catalunya: més de deu anys de conflicte polític..."

Novetats
7/2/19
Redacció
103
0

El dijous 7 de febrer es presentava l’Informe Ñ_NY ESPAÑA-CATALUNYA, que recull els més de deu anys de conflicte polític i el darrer e violacions de drets humans i de repressió, amb la participació de l'Associació d'Afectats 1-O.

Consulta l'informe aquí:

Informe

L'Associació d'Afectats, present a la Nit de Santa Llúcia

Novetats
14/12/18
Redacció
144
0

La Nit de Santa Llúcia va ser un clam per la llibertat, la justícia i la  cultura. Una vegada més vam demostrar que el país funciona, que la  cultura catalana és un dels motors de la llibertat d'expressió i, per  tant, de la democràcia. 
La nostra Associació va ser present gràcies a la invitació d' Òmnium. Va ser tot un honor.

L'Associació d'Afectats 1-O denunciem el bloqueig a la justícia europea i donem suport a la vaga de fam dels presos polítics

Novetats
1/12/18
Redacció
153
0

Des de l'Associació d'Afectats 1-O denunciem el bloqueig a la justícia europea que el Tribunal Constitucional imposa als presos polítics i donem suport a la vegada de fam com a forma de lluita polític per denunciar el judici polític. El primer recurs d’empara acceptat a tràmit pel Constitucional contra l’ordre de presó provisional decretada per l’Audiència Nacional es va presentar el 22 de novembre del 2017, fa més de 365 dies, i la doctrina del mateix Tribunal Constitucional estableixen que els recursos contra els escrits de presó provisional han de gaudir de tramitació preferent i s’han de resoldre en un termini màxim de 30 dies.

Per tant, ens sumem a la demanda que no obstaculitzin l’exercici dels drets dels presos, denunciem i oferim el nostre suport.

Associació d'Afectats 1-O

En el següent enllaç tothom es pot adherir:

DENÚNCIA AQUÍ

L'Associació d'Afectats 1-O en suport de Roger Español

Novetats
22/11/18
Redacció
161
0

Des de l'Associació d'Afectats 1-O volem donar un suport explicit a Roger Español, el qual ha estat citat el 21 de desembre a la Ciutat de la Justícia com a investigar per un possible delicte d’atemptat contra l’autoritat, a la vegada que com a afectat té interposada una denúncia contra l'agressió que va rebre. El primer d'octubre Español va perdre un ull a les càrregues a l’Escola Ramón Llull.

Els forenses han deixat clar que la lesió a l'ull és “probablement” per l’impacte d’una pilota de goma, contradient la versió d'alguns policies, que insinuaven que les ferides no eren per pilota de goma, i considerem que la causa contra Español és simplement un intent de crear por, d'escarment, a la gent que té interposada una denúncia i promoure que aquestes siguin retirades.

Donem tot el suport, a la vegada que demanem la màxima solidaritat, coordinació i fermesa per evitar que cap denúncia sigui retirada i que ens permeti saber quines ordres es van donar l'1-O, qui les va donar i exigir responsabilitats en cas de ser necessari.

Presentació de Catmemoria.cat a Sabadell amb la presència de l'Associació d'Afectats 1-O

Novetats
20/11/18
Redacció
100
0

El dimarts 20 de novembre, a l’auditori de Cal Balsach, es va fer la presentació del projecte Catmemoria.cat, una pàgina web que recull imatges, vídeos i notícies de la jornada de l’1-O. La presentació va comptar amb la presència de Virgínia Martínez, presidenta de l'Associació d'Afectats 1-O, per oferir suport a les víctimes, sobretot a l’hora de denunciar les càrregues que hi van haver durant el referèndum.

Des de l'associació volem agrair la invitació per formar part de l'acte, com el present d'una urna per part de Raons per la República. Seguim.

En solidaritat amb els condemnats a pagar 4,9 milions d’euros pel 9-N

Novetats
13/11/18
Redacció
143
0

Des de l’Associació d’Afectats 1-O volem mostrar el nostre més absolut rebuig a la sentència del Tribunal de Comptes i la nostra solidaritat amb el president Artur Mas i els consellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, a més, de la resta de condemnats com són Luis Bertran Saura, Josefina Valls, Jaume Domingo Planas, Ignasi Genovés, Jordi Vilajoana i Teresa Prohias.

En primer terme, el 9 de novembre de 2014 es va dur a terme un procés participatiu, on la ciutadania es va poder expressar sobre la independència i el futur polític de Catalunya, i que permet apoderar, donar veu, conèixer l’opinió i avançar en drets de la població. Un fet que considerem positiu i que en cap cas hauria de ser un delicte o motiu de multa.

També considerem que és una sentència amb un alt contingut polític, més enllà que la redactora hagi estat una ex-ministra del govern de José Maria Aznar, ja va existir una condemna d’un tribunal, que va descartar la malversació i va absoldre en prevaricació. Per tant, creiem que darrere d’aquesta sentència hi ha una voluntat de venjança i d’escarment per qualsevol futura actuació en defensa de la sobirania o de la llibertat d’expressió.

Finalment, l’ANC i Òmnium han fet una crida, a la qual ens sumem, per a col·laborar amb la Caixa de Solidaritat (ES41 3025 0002 4514 3338 9791) pels motius que hem esmentat en el text.

L'Associació d'Afectats 1-O ens sumem, acusem. #joAcuso a jutges, govern, Fiscalia; a L'estat espanyol.

Novetats
4/11/18
Redacció
125
0

Com a Associació d'Afectats 1-O ens sumem, acusem. #joAcuso a jutges, govern, Fiscalia; a L'estat espanyol:

D'haver empresonat persones innocents. Per haver defensat drets i llibertats fonamentals.
D'haver agredit ciutadans. Per generar por, silenciar el debat polític i la capacitat de decidir.
De silenciar i no investigar la violència exercida l'1-O.
D'empresonar i perseguir per motius polítics. Per callar la dissidència política.
#joAcuso