L'Associació d'Afectats 1-O es suma a la vaga general de 24 hores 'Sense drets no hi ha llibertat'

Esdeveniments
7 de febr. 2019
Redacció
67
0

El proper 7 de febrer la Intersindical-CSC ha convocat una vaga general de 24 hores amb el lema 'Sense drets no hi ha llibertat'.

Des de l'Associació d'Afectats 1-O hem considerat que és una vaga important per al conjunt dels treballadors i treballadores de Catalunya, en particular, i pel conjunt de catalans i catalanes, en general. Per aquest motiu fem una crida a defensar tots els drets, en un moment en el qual molts dels que s'havien aconseguit, estan en perill. S'ha pogut veure en els atacs a la llibertat d'expressió, drets polítics i civils, que té la seva màxima expressió amb el judici que comença el 12 de febrer contra els presos polítics i la resta d'encausats.

Declaració d'afectats 1-O al jutjat de Mataró

Esdeveniments
24 de gen. 2019
Redacció
18
0

El proper dijous 24 d'octubre, a les 10.30 h, declaren als jutjats de Mataró quatre nous denunciants. Vina a donar el teu suport!

L'Associació d'Afectats 1-O participa en l'acte 'Cap dona en l'oblit. Us volem a casa lliures ara'

Esdeveniments
23 de gen. 2019
Redacció
15
0

L'associació participa aquest dimecres 23 de gener, a la Plaça del Rei (Barcelona) en l'acte reivindicatiu i de suport a les represaliades polítiques. L'acte coincideix amb els deu mesos d'empresonament de la president del Parlament, Came Forcadell, tancada injustament a la presó.

Ens sumem a les mobilitzacions del 21-D

Esdeveniments
21 de des. 2018
Redacció
144
0

El divendres 21 de desembre s'han convocat una sèrie de mobilitzacions com a conseqüències del consell de ministres que el govern espanyol vol fer a la Llotja de Mar. Les corts espanyoles s'han negat a investigar l'actuació policial de l'1-O, manté a la presó de manera injusta els principals dirigents polítics del país, s'ha negat a aplicar el resultat de l'1-O i tampoc ha donat una solució política. El fet de situar el consell de ministres espanyol justament un any després d'unes eleccions que van ser imposades per l'aplicació de l'article 155, amb el suport del PSOE.

Des de l'Associació d'Afectats 1-O donem suport a les mobilitzacions convocades. El dilluns hi ha diverses manifestacions, com un 'consell de ministres popular' que convoca Òmnium Cultural, una concentració de vehicles de l'ANC o diferents mobilitzacions dels CDR. A les 18.00 h hi ha una manifestació unitària a les 18.00 h als Jardinets de Gràcia, amb el suport de l'ANC, Òmnium, els CDR i Universitats per la República.

L’Oficina de Drets Civils i Polítics i una vintena de col·lectius, inclòs l'Associcació d'Afectats 1-O, presenten el Manifest contra les vulneracions de drets de l’1 d’octubre del 2017

Esdeveniments
20 de des. 2018
Redacció
33
0

L’Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCP) i una vintena de col·lectius, entitats, associacions i persones han elaborat el Manifest del 20 de desembre, contra les vulneracions de drets del Referèndum de l’1 d’octubre de 2017, que s’ha presentat avui a la sala de cotxeres del Palau Robert. 

  L’Oficina ha reunit les entitats i col·lectius afectats per la repressió soferta entorn l’1 d’octubre del 2017, amb la intenció de crear un espai de trobada per unir esforços i restablir els drets vulnerats. La declaració  consensuada pretén donar una visió de causa comuna en resposta a la repressió lligada als fets del dia del referèndum. 

En set punts, el Manifest exposa l’ofensiva antidemocràtica rebuda i remarca que la gran majoria de denúncies encara no s’han jutjat. En aquest sentit, el text encoratja a les persones denunciants de la violència policial a nom retirar les denúncies i a anar fins el final del procés judicial. El text fa una crida a tota la ciutadania a donar suport a les persones afectades i agraeix la solidaritat rebuda, especialment la de dotzenes de juristes d’arreu del territori que, de forma desinteressada s’han posat a disposició dels denunciants. 

Finalment, el Manifest demana a totes les institucions públiques que es comprometin en la defensa dels principis reconeguts en el Pacte Internacional dels drets Civils i Polítics de les Nacions Unides, que el regne d’Espanya va subscriure el 1977. Aquest Pacte Internacional reconeix els drets a la llibertat d’expressió, d’associació, de reunió, de manifestació, a la participació política i a un judici just.   

El Nadal que no vam tornar a casa. Concert a benefici del Col·lectiu Drets i l’Associació de Juristes pels Drets Humans

Esdeveniments
20 de des. 2018
Redacció
40
0

Concert a benefici del Col·lectiu Drets i l’Associació de Juristes pels Drets Humans al Palau de la Música. La petita història del primer Nadal d'exili: el Nadal del 1939 i els següents d’exili i presó, el Nadal del 2017 i 2018

Fitxa artística

Rapsodes: M. Hble. Sr. Quim Torra, president de Catalunya i Hble. Sra. Laura Borràs, consellera de Cultura

Intèrprets: Jordi Cortada, tenor. Pau Casan, piano

Declaració d'afectats 1-O al jutjat de Mataró

Esdeveniments
13 de des. 2018
Redacció
58
0

El proper dijous 13 d'octubre, a les 10.30 h, declaren als jutjats de Mataró quatre nous denunciants. Vina a donar el teu suport!

Carme, et volem lliure

Esdeveniments
2 de nov. 2018
Redacció
112
0

El 2 de novembre de 2018, a les 20.00 h a la Presó de Mas d'Enric. Travessia Comella Moro 15, El Catllar.

Cantem per la Carme amb Maria Massana (Directora), Rubèn Miquel i Maria Massana (Grup de Teatre Moixera de la Defensa Agrària de La Selva del Camp), Virgínia Martínez (Presidenta de l'Associació d'Afectats 1-O), Bea Talegón (Periodista) i connexió amb Lledoners amb Joan Bona Nit i sorpreses per l'any de presó Forn, Junqueras, etc.

Perpinyà - Diària Solidària amb els presos, exiliats i represialiats

Esdeveniments
30 d?oct. 2018
Redacció
70
0

El Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya del Nord ha organitzat el 30 d’octubre una jornada a la plaça de la Victòria de Perpinyà per recordar el primer aniversari de l’aplicació del 155 i l’exili del govern. De les deu del matí fins a dos quarts de vuit. Hi participaran familiars dels presos, exiliats i represaliats, entitats, així com artistes.

El president Carles Puigdemont iniciarà la jornada amb un discurs des de Brussel·les, intervinent la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el batlle de Pesillà (Rosselló), Jean-Paul Billès, el president de l’AMI, Josep Maria Cervera, com la presidenta de l’Associació d’Afectats de l’1-O, Virgínia Martínez. Al final de l’acte, s'anima a assistir a la presó de Figueres. A banda d’actuacions musicals, també es faran xerrades sobre dret, sobre l’escola catalana o sobre el tractament de la situació política a Catalunya als mitjans de comunicació nord-catalans.

Els Motards Independentistes fan entrega dels guanys de l'arrossada del Memorial 1-O

Esdeveniments
19 d?oct. 2018
Redacció
67
0

El divendres 19 d' octubre els representants de Motards Independentistes van lliurar a l'Associació d'Afectats 1-O els guanys obtinguts amb l' arrossada del Memorial 1-O del 30 de setembre a Dosrius (2.370 €). Ja vam viure i gaudir de la companyia i l'èxit de participació en l' acte, però ara les xifres encara el fan més gran, que se'ls hi suma a l'aportació voluntaria dels motards (320 €) i els guanys de la venda de samarretes d'outlet (156,30 €). Cal agrair també a tots els que van fer-ho possible, col.laborant desinteressadament, molt especialments a la gent de Junts per Canyamars i El Cullerot i tots els participants en la jornada.

Moltes gràcies a tothom, seguim!