Canvi a la presidència de l'Associació d'Afectats 1-O

Novetats
23/1/22
Redacció
1.659
0

En l'assemblea de l'Associació d'Afectats 1-O celebrada ahir es va produir una renovació de la junta directiva. La Virgínia Martínez, presidenta d'ençà de la fundació, el 2018, transfereix la presidència a Edgar Ollés, fins ara l'actual tresorer. Reproduïm el missatge de la presidenta sortint:

Ahir, en assemblea, vaig deixar la presidència d'Afectats 1-O. Vull agrair-vos el vostre suport i ajuda per tirar endavant. Al llarg d'aquests quatre anys, la meva tasca ha estat intensa, però també gratificant. Deixo la presidència amb la tranquil·litat d'haver fet tot el que he pogut i la transfereixo a l'Edgar Ollés segura que continuarà defensant els objectius que ens vàrem fixar. De nou, gràcies pel vostre coratge i determinació. Una abraçada.

L'Associació d'Afectats participa en els actes en motiu del quart aniversari de l'1-O

Novetats
1/10/21
Redacció
1.386
0

El municipi de Dosrius va commemorar el quart aniversari del referèndum del Primer d'Octubre. L'acte va comptar amb l'actuació del cantautor Narcís Perich i els parlaments de Virgínia Martínez, presidenta de l'Associació d'Afectats 1-O, Pilar Travesa, en nom dels familiars dels represaliats de l'1-O, i Marc Bosch, en nom dels represaliats. En aquell moment era batlle del municipi i està acusat de desobediència i resistència greu als agents de l'autoritat.


Fotografia: Agustí M. López

També va intervenir Gemma Maltas, vicepresidenta de l'Associació de Juristes pels Drets Humans del Maresme, que han defensat els afectats de forma totalment desinteressada. En nom de les entitats, el regidor de Junts Lluís Farrerons va llegir el comunicat de l'AMI, Marga Felip en nom del Consell per la República de Dosrius, Carles Estapé en nom d'Òmnium Maresme i Carme Budé en nom de l'ANC Dosrius.


Fotografia: Agustí M. López

Hi va haver una marxa de torxes, en una jornada que va comptar amb la presència de Jokin i Adur, dos dels condemnats del cas Altsasu.


Fotografia: Agustí M. López

Dol a l'Associació: Fins sempre, Pere

Novetats
7/7/21
Redacció
1.872
0

L'Associació d'Afectats 1-O comunica que ahir es va produir de manera sobtada la mort d'en Pere Caballero, membre actiu des de feia anys de la junta de l'entitat. Una bona persona, home compromès, valent, que sempre buscava el bé comú per sobre de qualsevol interès.

Lamentem enormement i de tot cor la seva mort. Moltes gràcies per tot Pere. Fins sempre.

L'Associació d'Afectats 1-O participa en els actes del Primer d'Octubre

Novetats
1/10/20
Redacció
971
0

L'Associació d'Afectats 1-O ha participat avui en la presentació de Defensem l’1-O, que neix per a donar suport als diferents ciutadans que van participar en el referèndum i ara són enmig d’un procés judicial, sigui com a encausats o com a acusació contra els responsables de la violència policíaca. Al vespre, la presidenta Virgínia Martínez i el tresorer Edgar Ollés han participat a Mataró en l'acte convocat amb l'Assemblea, Òmnium i Juristes pels Drets Humans.

A continuació deixem el discurs de Virgínia Martínez del Primer d'Octubre:

Avui fa tres anys d’un Primer d’Octubre que ho va canviar tot i que no permetrem que caigui en l’oblit.
Aquella jornada va ser quan el poble , a cara descoberta, va empènyer contra les cordes l’Estat i els seus governants. I ells han respost utilitzant el poder judicial contra els catalans.
A la nostra comarca van ser 4 pobles els que vam patir la visita i les posteriors càrregues de la Guàrdia Civil: Canyamars, Sant Iscle, Sant Cebrià i Dosrius.

Les víctimes i afectades per les càrregues de la Guàrdia Civil hem fet un camí de superació de dificultats individuals i familiars per tirar endavant les denúncies presentades al Jutjat de Mataró.
Ho hem fet per defensar les nostres conviccions davant d’un estament judicial i policial doblegats als interessos polítics i econòmics.

El nostre objectiu és denunciar els fets i aconseguir que els reconeguin , així com, les seves seqüeles. Portem tres anys de desgast emocional. Sabem que és una estratègia més de l’Estat Espanyol però no deixa de ser un pes important.

Per això necessitem la vostra implicació, el vostre suport en la defensa dels nostres drets que, en realitat, són també els vostres.
És el Dret de tot un poble per decidir el seu futur i no hem de tenir por a dir les coses pel seu nom.

Com diu Bertolt Brecht:
Qui desconeix la veritat, és un ignorant.
Però el que la coneix i la desmenteix,
és un criminal.

Visca Catalunya!
Visca la República Catalana

S'ha mort Enric Sirvent, un símbol de l'1-O

Novetats
8/4/20
Redacció
1.307
0

Enric Sirvent, l'home que va patir una aturada cardiorespiratòria durant les càrregues policíaques del Primer d'Octubre a Lleida, s'ha mort avui de coronavirus.

Lamentem la seva mort i enviem una forta abraçada a amics, coneguts i familiars.

 

L'Associació d'Afectats 1-O dóna suport a les mobilitzacions en contra de la sentència si aquesta és injusta

Novetats
14/10/19
Redacció
1.365
0

La sentència del judici contra el procés, per haver portat a terme el referèndum de l'1-O, marcarà un abans i un després en la política catalana. Des de l'Associació d'Afectats 1-O considerem que l'única sentència justa és l'absolució i fem una crida a la mobilització davant qualsevol sentència injusta. En aquests enllaços trobareu les diferents accions que es portaran a terme arreu del territori:

Betevé: La resposta a la sentència del procés: totes les mobilitzacions
El Nacional: Nous detalls de la post-sentència: l'ANC crida a una aturada urgent i a encartellar el país
NacióDigital: GUIA Totes les mobilitzacions previstes per quan surti la sentència
Regió 7: La resposta a la sentència del procés: els plans de la societat i dels polítics
VilaWeb: La resposta a la sentència del judici del procés: totes les propostes fins ara

Víctimes de l'1-O denuncien per "un crim de lesa humanitat" la cúpula ministerial i policial espanyola per les seves accions durant el referèndum

Novetats
3/10/19
Redacció
1.210
0

Nou dels ferits en les càrregues policials a les quatre províncies catalanes, l'Associació d'Afectats de l'1-O, l'Associació Advocacia per la Democràcia de Lleida i l'Associació Atenes pels Drets Civils presenten una querella a l'Audiència Nacional espanyola i una notificació a la Fiscalia de la Cort Penal Internacional de La Haia per "l'atac sistemàtic i planificat" contra la població civil durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017

La querella s'adreça contra els alts càrrecs amb màxima responsabilitat en aquella jornada, com José Antonio Nieto, Diego Pérez de los Cobos, Enric Millo, Sebastián Trapote o Ángel Gozalo.

Podeu descarregar la querella en aquest enllaç Querella-a-AN-per-Lesa-Humanitat.pdf.

L'Associació d'Afectats 1-O denuncia les vulneracions d'Espanya a les Nacions Unides

Novetats
20/7/19
Redacció
1.890
0

L'Associació d'Afectats 1-O va presentar abans del 18 de juliol a l'Alt Comissionat de l'ONU pels Drets Humans l'informe sobre les vulneracions d'Espanya per a l'Examen Periòdic Universal (EPU). Un examen que passen els estats de l'ONU cada cinc anys i que a l’estat espanyol li toca de sotmetre-s’hi el gener del 2020.

Concretament, l'informe de l'associació se centra en les vulneracions durant el referèndum del primer d'octubre del 2017, amb diversos apartats que inclouen acusacions de vulneracions sobre tractes inhumans, degradants i inclús tortura contra la població civil, en la seva dimensió tant individual com col·lectiva.

L'informe compta amb el testimoni directe de vint-i-cinc persones, on han relatat la seva experiència aquell dia i les vulneracions que van patir i que inclou diversos testimonis sobre les diferents accions portades a terme per la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

L'Associació d'Afectats 1-O continuarà treballant pels nostres objectius, com són la defensa dels drets fonamentals i la d'exigir responsabilitats polítiques, després d’una actuació violenta contra els ciutadans a desenes de municipis.

 

Declaren els afectats de Dosrius i Canyamars en el judici contra el procés

Novetats
7/5/19
Redacció
1.020
0

Aquests dies membres de l'Associació d'Afectats han pogut donar el seu testimoni en el judici que actualment s'està celebrant al Tribunal Suprem contra els presos polítics i la resta d'encausats. Concretament, cinc representants de Dosrius i Canyamars, quatre dels quals (Ferran, Virgínia, Pere i Carme) són membres actius de l'associació. La declaració ja ha servit per a explicar els fets del que van succeir en diferents localitats d'arreu de Catalunya i donar a conèixer què va passar. Esperem que també serveixi per a demostrar que el Primer d'Octubre va ser una jornada de defensa dels nostres drets, d'autodeterminació i festiva fins a la intervenció de la policia espanyola.

Moltes gràcies a tots els testimonis i cotinuem.

En solidaritat amb les 'Madres contra la represión'

Novetats
17/3/19
Redacció
1.133
0

Des de l'Associació d'Afectats 1-O només podem congratular a tots els participants per l'èxit de la manifestació del 16 de març a Madrid. A més, fem una menció especial a les 'Madres contra la represión', de Madrid, sorgides en un primer cas per l'empresonament d'Alfonso 'Alfon' Fernández. Perquè no volem la repressió ni aquí ni enlloc.

Aquí trobareu l'enllaç a la seva pàgina.