Documental 'De Matinada' a Dosrius

Esdeveniments
11/6/22
Redacció
668
0

Dissabte 11 de juny, un centenar de persones van veure el documental De matinada, sobre el cas de les Detingudes 23-S. Posteriorment, va haver-hi un debat amb Sònia, encausada del 23-S, Andreu Van den Eynde, advocat penalista, i representants del grup de suport i de l'Associació d'Afectats 1-O.

Canvi a la presidència de l'Associació d'Afectats 1-O

Novetats
23/1/22
Redacció
1.006
0

En l'assemblea de l'Associació d'Afectats 1-O celebrada ahir es va produir una renovació de la junta directiva. La Virgínia Martínez, presidenta d'ençà de la fundació, el 2018, transfereix la presidència a Edgar Ollés, fins ara l'actual tresorer. Reproduïm el missatge de la presidenta sortint:

Ahir, en assemblea, vaig deixar la presidència d'Afectats 1-O. Vull agrair-vos el vostre suport i ajuda per tirar endavant. Al llarg d'aquests quatre anys, la meva tasca ha estat intensa, però també gratificant. Deixo la presidència amb la tranquil·litat d'haver fet tot el que he pogut i la transfereixo a l'Edgar Ollés segura que continuarà defensant els objectius que ens vàrem fixar. De nou, gràcies pel vostre coratge i determinació. Una abraçada.

L'Associació d'Afectats participa en els actes en motiu del quart aniversari de l'1-O

Novetats
1/10/21
Redacció
915
0

El municipi de Dosrius va commemorar el quart aniversari del referèndum del Primer d'Octubre. L'acte va comptar amb l'actuació del cantautor Narcís Perich i els parlaments de Virgínia Martínez, presidenta de l'Associació d'Afectats 1-O, Pilar Travesa, en nom dels familiars dels represaliats de l'1-O, i Marc Bosch, en nom dels represaliats. En aquell moment era batlle del municipi i està acusat de desobediència i resistència greu als agents de l'autoritat.


Fotografia: Agustí M. López

També va intervenir Gemma Maltas, vicepresidenta de l'Associació de Juristes pels Drets Humans del Maresme, que han defensat els afectats de forma totalment desinteressada. En nom de les entitats, el regidor de Junts Lluís Farrerons va llegir el comunicat de l'AMI, Marga Felip en nom del Consell per la República de Dosrius, Carles Estapé en nom d'Òmnium Maresme i Carme Budé en nom de l'ANC Dosrius.


Fotografia: Agustí M. López

Hi va haver una marxa de torxes, en una jornada que va comptar amb la presència de Jokin i Adur, dos dels condemnats del cas Altsasu.


Fotografia: Agustí M. López

L'Associació d'Afectats 1-O s'adhereix als actes convocats enguany per l'ANC

Esdeveniments
11/9/21
Redacció
958
0

L'Associació d'Afectats 1-O ha decidit d'adherir-se i donar suport a les mobilitzacions convocades per l'Assemblea Nacional Catalana per enguany amb lema “Lluitem i guanyem la independència”. La manifestació de l'11-S no serà estàtica i serà centralitzada a Barcelona, de la plaça Urquinaona fins al Parlament.

El Primer d'Octubre a la tarda, l’Assemblea convocarà un acte polític a la Catalunya Nord per reivindicar i reconèixer el paper dels catalans del nord en l’organització del referèndum. Un cop finalitzat l’acte, una columna de vehicles acompanyarà l’entrada de les urnes a Catalunya. Aquesta marxa acabarà a Figueres on es farà un concert. Part d’aquestes urnes seran repartides arreu del país, i el mateix divendres al vespre s’organitzaran actes a llocs on hi va haver atacs rellevants o on es van poder prevenir els atacs de l’Estat espanyol amb imaginació i creativitat.

El dissabte 2 d’octubre es duran a terme tres marxes simultànies (d’uns vint quilòmetres) per reivindicar l’1 d’Octubre i la independència, i que començaran en diversos territoris dels Països Catalans. Cada una conclourà amb un acte polític: Sant Julià de Ramis – Aiguaviva; Vinaròs – La Ràpita; municipi de la Franja – municipi de Ponent. Aquestes marxes comptaran amb la col·laboració organitzativa d’entitats dels Països Catalans. Finalment, el diumenge 3 d’octubre tindrà lloc a Barcelona un acte polític amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre.

Amb aquestes mobilitzacions l’Assemblea pretén reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva, reconèixer el paper de la Catalunya Nord en l’adquisició i el repartiment de les urnes, homenatjar els represaliats per l’1-O i reconèixer tots els indrets del país que van aguantar els atacs de la policia espanyola i la guàrdia civil.

Acte d'Òmium Maresme amb motiu del cinquantè aniversari

Esdeveniments
10/7/21
Redacció
1.006
0

L'Associació d'Afectats 1-O assistirà a l'acte pel cinquantè aniversari d'Òmnium Maresme, el 10 de juliol a les 19.00 al Pati del Cafè Nou, que compta amb intervencions de Mercè Colomer, Roser Trilla i Carles Estapé, una distinció a Anna Comas i un concert de Jordi Montañez.

Dol a l'Associació: Fins sempre, Pere

Novetats
7/7/21
Redacció
965
0

L'Associació d'Afectats 1-O comunica que ahir es va produir de manera sobtada la mort d'en Pere Caballero, membre actiu des de feia anys de la junta de l'entitat. Una bona persona, home compromès, valent, que sempre buscava el bé comú per sobre de qualsevol interès.

Lamentem enormement i de tot cor la seva mort. Moltes gràcies per tot Pere. Fins sempre.

Marc Bosch i Eduard Garcia, ex-batlle i ex-regidor de Dosrius, citats a declarar com a investigats per desobediència i resistència greu durant l'1-O

Esdeveniments
18/6/21
Redacció
981
0

El jutjat de Mataró ha convocat l'ex-batlle de Dosrius Marc Bosch, i l'ex-regidor Eduard Garcia per declarar com a investigats per desobediència i resistència greu durant el referèndum del Primer d'Octubre a Dosrius, el 18 de juny, a les 9.30. Els hi donem tot el suport i animem a tothom a assistir per mostrar el seu escalf.

23 de març, 36 mesos de cap dona en l'oblit, 3 anys d'injustícia!

Esdeveniments
23/3/21
Redacció
547
0

Cap dona en l'oblit.
Per la llibertat i en suport de les preses polítiques, exiliades i encausades.
Avui a Sant Cugat, Berga i Puig de Les Basses.
#CapDonaEnlOblit: 36 mesos d'injustícia. Prou repressió.

Ens adherim a la manifestació "Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional"

Esdeveniments
28/2/21
Redacció
548
0

L'Associació d'Afectats 1-O s'adhereix a la manifestació del 28 de febrer a les 12.00 a la Plaça de Catalunya de Barcelona, i al manifest "Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional".

A continuació adjuntem el manifest:

El 14 de febrer passat vam assolir una fita històrica: el 52% dels vots directes a partits independentistes en unes eleccions al Parlament de Catalunya. Malgrat la pandèmia, la repressió i el desànim, vam tornar a demostrar que no defallim i continuem lluitant. El poble ha complert; ara li toca als electes actuar en justa correspondència amb la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes.

L’hora és greu, i necessitem un govern de concentració que avanci cap a la independència i abordi la urgència social i nacional en què es troba el país. Per aquest motiu, demanem a Esquerra Republicana, Junts i CUP-Guanyem que actuïn amb sentit d’estat i treballin per conformar un executiu independentista fort que es construeixi sobre una nova base, la base que dona la confiança i el compromís amb un objectiu comú.
Només un govern de concentració nacional permetrà fer front als continus atacs de l’Estat espanyol en tots els fronts: judicial, polític, financer i de retallada de drets civils i socials. Assumint les desobediències necessàries, amb el suport d’un moviment civil que estarà al seu costat en els diferents fronts de confrontació.

Som conscients que les estratègies per assolir la independència són diferents. Tanmateix, l’objectiu és comú i, per tant, cal que les tres candidatures independentistes cerquin els consensos necessaris i avantposin els interessos de país als de partit.

Necessitem un govern que ens permeti créixer i desenvolupar-nos com a un país modern i responsable amb la seva ciutadania.

Necessitem un govern que doni resposta als reptes socials urgents que tenim.

Necessitem un govern que funcioni i treballi com un bloc a totes les institucions i que es projecti al món amb una sola veu.

Necessitem un govern que faci accions concretes que ens permetin culminar el procés d’independència al més aviat possible.

Aprofitem l’oportunitat històrica de la majoria reforçada que ens ha donat el poble de Catalunya i avancem cap a una Catalunya independent.
Per la urgència social i nacional
Govern independentista ara! ‘

Cap dona en l'oblit en suport a les síndiques

Esdeveniments
23/2/21
Redacció
623
0

El 23 de febrer, a les 19.30, es fa un acte amb el suport de l'Associació d'Afectats 1-O en suport a les síndiques de l'1-O, Marta Alsina i Tània Verge. Tota la sindicatura té judici el 2 i 3 de març i, per això, es demana la cancel·lació de totes les causes obertes per l'1-O

Aquí trobareu l'enllaç per fer la inscripció Zoom: https://www.inscriu.me/ca/35-mesos-cap-dona-en-loblit