23 de març, 36 mesos de cap dona en l'oblit, 3 anys d'injustícia!

Esdeveniments
23/3/21
Redacció
580
0

Cap dona en l'oblit.
Per la llibertat i en suport de les preses polítiques, exiliades i encausades.
Avui a Sant Cugat, Berga i Puig de Les Basses.
#CapDonaEnlOblit: 36 mesos d'injustícia. Prou repressió.

Vegeu a continuació el manifest:

23 de març de 2021 36 mesos d’injustícia. 36 mesos de campanya Cap Dona en l’Oblit.

Dones x la República, la plataforma transversal independentista, estem avui a Sant Cugat per acompanyar a la MH Presidenta del Parlament Carme Forcadell i lliurar un domàs de la campanya Cap Dona en l’Oblit a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Com cada 23 de mes, fem un acte de reconeixement i denúncia amb la lectura col·lectiva del nostre manifest. Aquest vespre, a Puig de les Basses es fa acte d’acompanyament a Dolors Bassa, i les companyes i companys de Berga també fan un acte per aquests tres anys de represaliades polítiques. Arreu de territori es té present aquests tres anys de revenja.

Avui 23 de març fa 36 mesos que vam començar, el 23 de març de 2018 amb els segons empresonaments preventius de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa. Tres anys més tard, encara hi som.

Totes dues continuen complint penes de presó, condemnades per una sentència terriblement injusta, amb la que l’estat espanyol pretén tenir-les tancades 11,5 anys i 12 anys respectivament per un delicte que no existeix, la sedició. Una sentencia que va contra els drets i llibertats de tota la ciutadania i amb la que ens volen fer callar. Són 3 anys de càstig exemplar.

En aquests tres anys, la repressió no s’ha aturat, tot al contrari, la repressió a través del poder policial i judicial continua i vivim en una situació d’excepcionalitat democràtica que no podem i no volem normalitzar: 3.300 persones represaliades, la xifra de la vergonya per a qualsevol país que es té per democràtic.

La pandèmia agreuja, encara més, la injustícia amb endarreriments dels judicis i citacions per les protestes post sentència o esperes interminables com les detingudes 23S. 150 causes obertes contra l’independentisme i intents de re-jutjar casos ja resolts com el de Tamara Carrasco. No hi ha reparació possible pel temps d’angoixa en espera de judici o de privació de llibertat ni pel mal infligit sobre l’entorn familiar i d’amistats. I les nostres companyes preses polítiques, amb la incertesa de saber que qualsevol dia pot arribar la trucada de presó anunciant la revocació del tercer grau.

No oblidem a les exiliades polítiques, també 3 anys lluny de casa seva, malgrat que la justícia europea ja ha deixat en evidència la incompetència de la justícia espanyola. Una justícia sorda a les peticions de llibertat d’Amnistia Internacional, de 500 diputats i diputades de 25 països, de presidents i presidentes de parlaments regionals, premis nòbel, i resolucions de l’ONU. Sense oblidar les sentències de la justícia belga per les euroordres.

Expressem el suport a les manifestacions per les llibertats i drets civils, polítics i socials. I denunciem la violència policial al carrer i a comissaria. És inadmissible que les policies, ataquin i criminalitzin la gent en l’exercici de drets fonamentals i utilitzin armes especialment prohibides a casa nostra.

Cap sentència judicial ha pogut limitar mai els anhels de llibertat de qui pacíficament s’alça per exigir el reconeixement dels seus drets. L’autodeterminació és un dret dels pobles, no és delicte! Com deia Emma Goldman, lliurepensadora anarquista i feminista, “disposem tan sols de tanta llibertat com tenim la intel·ligència de desitjar i el coratge de prendre”. Companyes, persistim fins a retrobar-nos totes en llibertat.

Des de la incondicional i més absoluta solidaritat envers totes les persones injustament represaliades per l’Estat espanyol, les reivindiquem avui a elles, tal com hem fet en els darrers tres anys, com a protagonistes del procés polític per la independència del país:

Represaliades per permetre debatre, presentar resolucions, votar al Parlament: Carme Forcadell i Lluís (presa política), Ramona Barrufet i Santacana i Anna Simó i Castelló (membres de la Mesa jutjades i sentenciades per desobediència amb inhabilitació i multes). I Adriana Delgado, secretària de la Mesa del Parlament sortint, amb querella de la fiscalia.

Per fer possible el referèndum les conselleres Dolors Bassa i Coll (presa política), Meritxell Borràs i Solé (jutjada, inhabilitada), Meritxell Serret i Aleu (pendent declarar al TS el 8 d’abril per desobediència) i Clara Ponsatí i Obiols (a l’exili) i les diputades del Parlament Marta Rovira i Vergés, Anna Gabriel i Sabaté (a l’exili), i Mireia Boya i Busquets (absolta del judici per desobediència).

Represaliades per exercir el dret de manifestació i de protesta a la sentència del TS 14 d’octubre a l’ Andrea, Laura Solé, Xènia, Paula, Rut preses polítiques (a l’espera de judici). I per haver format part de la sindicatura del referèndum, Tània Verge i Mestre i Marta Alsina i Conesa, jutjades el 4 i 5 de març 2021, a l’espera de conèixer la sentència.

Represaliades per treballar en diferents àmbits de la Generalitat, Natàlia Garriga i Ibáñez, Marta Garsaball i Pujol, Teresa Laplana i Cocera, Núria Llorach i Boladeras, Mercedes Martínez i Martos, Rosa M. Rodríguez i Curto, Rosa Vidal i Planella, Montserrat Vidal i Roca, Neus Lloveras, i totes les docents i les alcaldesses imputades.

Represaliades per manifestar-se, Tamara Carrasco Garcia, confinada més d’un any a Viladecans i absolta, Marta Torrecillas, agredida per la Policia Nacional l’1 d’octubre, Laia Roca, condemnada a 1 any de presó per haver estat a la manifestació de març 2018 a Barcelona. Ester, per participar en les protestes a la Cerdanya. Les encausades per les manifestacions post-sentència, Andrea, Laura Solé, Xènia Garcia, Paula, Rut i Roser, les encausades per l’operació Judes 23S, Clara Borrero, Esther Canet, Queralt Casoliva i Sònia Pascual, i les encausades per l’operació Vólkhov, Marta Molina i Pilar Contreras. I totes les que des de l’anonimat pateixen la repressió.

Exigim la llibertat de totes les represaliades, per la via que sigui, absolucions, arxivaments expedients, una llei amnistia, reforma codi penal, sentències de tribunals internacionals i l’anul·lació de tota la causa judicial contra Catalunya i la resolució del conflicte polític des de la política. No esteu soles.

Som Dones x la República: ADESCO, Associació Afectats 1 d’Octubre. Augusta 1 d’Octubre. CDR Galvany. Comissió de la Dignitat. CUP. Demòcrates de Catalunya. Dones Assemblea Nacional Catalana. Dones No Estàndards. Esquerra Republicana de Catalunya. Feministes per la Independència. Intersindical-CSC. Junts per Catalunya. MES, Moviment d’Esquerres. Òmnium Cultural. PDeCat. Poble Lliure. Socialisme per Catalunya. Súmate. TeatRe amb R. USTEC.

Cap Dona en l’Oblit 22 de març de 2021

Comentaris