Qui som?

Dos mesos després de la celebració del referèndum a Catalunya, les Corts Espanyoles es neguen a reconèixer les víctimes de les càrregues policials i deneguen la formació d'una Comissió d'investigació que delimiti les responsabilitats civils i polítiques com es de preveure en un estat de dret.

Neix per iniciativa de vàries víctimes i com a conseqüència de la manca de diligencies dels poders públics espanyols i de la suspensió del govern català amb l'aplicació de l'article 155. Volem exigir responsabilitats, a qui faci falta i fins on faci falta, així com que totes les víctimes i afectats rebin el suport mèdic psicològic, social i jurídics que els correspongui.

Estem decidits i decidides a conèixer la veritat, en aconseguir justícia i reparació pel tracte rebut per les forces de seguretat de l'estat.

Objectius

Aconseguir Justícia: exigir responsabilitats polítiques, després d’una actuació violenta contra els ciutadans a desenes de municipis, no es pot simplement deixar oblidar, cal conèixer quines ordres es van donar i qui les van donar i demanar responsabilitats. Davant la denegació per part del Congrés de Diputats de la Comissió d’Investigació sobre l’actuació policial, l’associació té com a objectiu emprendre les mesures necessàries perquè es rectifiqui aquesta decisió.

Possibilitar l’assessorament legal per a qui hagi denunciat contra l’actuació policial o requereixi defensa jurídica relacionada amb els fets, a més de defensar la transparència en la investigació i suport als damnificats, així com arribar a presentar-se com acusació personal independent. A tal fi, elaborarà un llibre de socis auditats i farà un arxiu amb totes les imatges o vídeos que els associats lliurin a l’Associació.

Testimoniar i divulgar els fets de l’1 d’octubre, com a exemple de la defensa dels drets humans i de la llibertat d’expressió, i a fi que no es torni a repetir o consentir dins de l’àmbit de la Unió Europea.

Promoure la Salut i el Benestar, oferint suport psicoterapèutic a totes les persones afectades que ho sol·licitin.