Es constitueix l'Associació d'Afectats 1-O per exigir responsabilitats polítiques, divulgar els fets i defensar els afectats

Novetats
27/1/18
Redacció
655
0

Aquest matí, dia 27 de gener, s’ha constituït a Dosrius (Maresme) l’Associació d’Afectats 1-O, que neix per defensar el dret de vot, de reunió i de manifestació pacífica davant les càrregues de la policia nacional i la Guàrdia Civil.

Coincidint amb dita constitució hem estat convidats a participar en la Conferència “Civil and Fundamental Rights in the EU: the Catalan case” que tindrà lloc al Parlament Europeu de Brussel·les el proper 1 de febrer.

L’activitat de l’entitat es centrarà en quatre primers objectius:

  • Aconseguir Justícia: exigir responsabilitats polítiques, després d’una actuació violenta contra els ciutadans a desenes de municipis, no es pot simplement deixar oblidar, cal conèixer quines ordres es van donar i qui les van donar i demanar responsabilitats. Davant la denegació per part del Congrés de Diputats de la Comissió d’Investigació sobre l’actuació policial, l’associació té com a objectiu emprendre les mesures necessàries perquè es rectifiqui aquesta decisió.
  • Possibilitar l’assessorament legal per a qui hagi denunciat contra l’actuació policial o requereixi defensa jurídica relacionada amb els fets, a més de defensar la transparència en la investigació i suport als damnificats, així com arribar a presentar-se com acusació personal independent. A tal fi, elaborarà un llibre de socis auditats i farà un arxiu amb totes les imatges o vídeos que els associats lliurin a l’Associació.
  • Testimoniar i divulgar els fets de l’1 d’octubre, com a exemple de la defensa dels drets humans i de la llibertat d’expressió, i a fi que no es torni a repetir o consentir dins de l’àmbit de la Unió Europea.
  • Promoure la Salut i el Benestar, oferint suport psicoterapèutic a totes les persones afectades que ho sol·licitin.

Per tirar endavant dits objectius, s’ha creat una junta gestora sota la presidència de la Sra. Virgínia Martínez, que liderarà l’associació fins poder celebrar una Assemblea constituent cap a finals d’aquest any. Un vegada registrada legalment com a associació sense ànim de lucre, es convocarà un acte públic de presentació, per tal que la gent interessada es pugui associar. Es preveu fer una gira arreu del territori per donar a conèixer el projecte.

Si voleu contactar amb l’entitat teniu a la vostra disposició aquest correu info@afectats1o.cat.

Comentaris