Presentació de l’Associació d’Afectats 1-O i l'inici de la campanya #ARA PARLA TU

Esdeveniments
12/7/18
Redacció
1.357
1PRESENTACIÓ de l'ASSOCIACIÓ D'AFECTATS 1-O i l’inici de la CAMPANYA #ARA PARLA TU


L'Associació d'Afectats 1-O neix com a conseqüència de la fermesa dels catalans en la defensa del referèndum vinculant d'autodeterminació de Catalunya del 1r d'Octubre i la brutalitat institucional de les forces de seguretat espanyoles a instància del govern espanyol i de la seva negativa a crear qualsevol comissió d'investigació dels fets i llurs responsables. Denegació a la qual es van afegir els representants de Ciudadanos i PSOE.

L'Associació d'Afectats 1-O té com a objectius:

Aglutinar l'acció de totes les persones que varen ser afectades directe o indirectament per la violència de l'estat espanyol durant la jornada del 1r d'Octubre. En conseqüència, volem que es formin les corresponents comissions d'investigació en el si del Parlament Català i de Las Cortes Españolas i apel·lem als representants polítics catalans que facin seva aquesta demanda per tal d'exigir les responsabilitats civils i penals corresponents que se'n deriven.

Recordar i garantir el testimoniatge de la celebració del referèndum oficial i democràtic que es va aconseguir portar a terme gràcies al compromís i determinació de la ciutadania catalana en la defensa dels seus drets fonamentals.

La campanya #AraParlaTu està orientada a fomentar un testimoniatge col·lectiu i obert, de:

  1. Tots els afectats per la violència exercida per les forces de seguretat de l'estat espanyol contra els votants del referèndum d'autodeterminació de primer d’octubre fossin directament agredits o no.
  2. Com de tots els ciutadans internacionals que se solidaritzen amb els demòcrates catalans i ens diuen que 'no estem sols'.

La internacionalització del conflicte d'Espanya -abans i després de ser conformada com estat modern- és tan antiga com la mateixa causa del conflicte, que no és una altra que la negació espanyola de Catalunya com a nació i el seu inherent dret a l'Autodeterminació. Els fets del 1r d'Octubre, en ple segle XXI, al cor de la UE i amb la disponibilitat immediata de les xarxes socials van permetre que el "a por ellos" dels cossos de seguretat de l'estat espanyol i la ràbia que desplegaren, entressin dins de totes les llars d'Europa i bona part del món, parlessin la llengua que parlessin. Una actuació estatal que és un ultratge al principi de confiança europeu que assumeix la Democràcia com a punt de sortida en l'establiment d'unes bones pràctiques en les relacions internacionals, sempre emparades per una legalitat internacional fonamentada en l'exercici dels drets humans i col·lectius dels pobles, reconeguts per l'ONU. Les pràctiques autoritàries que puguin recordar l'abús i la repressió feixista en contra la ciutadania, obtenen el rebuig majoritari dels demòcrates europeus.

La solidaritat internacional és molta, i com a mostra n'és la recollida de fons de la 81 edició del 'Vlaams Nationaal Zangfeest’ (Flandes) i que l'ICEC ha decidit donar a “l'Associació d'afectats 1-O" per la seva iniciativa d'auto organització popular a favor de les víctimes i afectats de la repressió de l'estat espanyol del 1r d'octubre i a favor un testimoniatge sòlid i solidari entre les víctimes i amb les víctimes, que porti la justa i democràtica causa catalana a instàncies internacionals.

Comentaris

Joan Badia Pujo 14/7/18
Gràcies per tot!