En solidaritat amb els condemnats a pagar 4,9 milions d’euros pel 9-N

Novetats
13/11/18
Redacció
785
0

Des de l’Associació d’Afectats 1-O volem mostrar el nostre més absolut rebuig a la sentència del Tribunal de Comptes i la nostra solidaritat amb el president Artur Mas i els consellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, a més, de la resta de condemnats com són Luis Bertran Saura, Josefina Valls, Jaume Domingo Planas, Ignasi Genovés, Jordi Vilajoana i Teresa Prohias.

En primer terme, el 9 de novembre de 2014 es va dur a terme un procés participatiu, on la ciutadania es va poder expressar sobre la independència i el futur polític de Catalunya, i que permet apoderar, donar veu, conèixer l’opinió i avançar en drets de la població. Un fet que considerem positiu i que en cap cas hauria de ser un delicte o motiu de multa.

També considerem que és una sentència amb un alt contingut polític, més enllà que la redactora hagi estat una ex-ministra del govern de José Maria Aznar, ja va existir una condemna d’un tribunal, que va descartar la malversació i va absoldre en prevaricació. Per tant, creiem que darrere d’aquesta sentència hi ha una voluntat de venjança i d’escarment per qualsevol futura actuació en defensa de la sobirania o de la llibertat d’expressió.

Finalment, l’ANC i Òmnium han fet una crida, a la qual ens sumem, per a col·laborar amb la Caixa de Solidaritat (ES41 3025 0002 4514 3338 9791) pels motius que hem esmentat en el text.

Comentaris